Sigla Asociatia DOMINOU

Asociatia Dominou - acreditata Erasmus+


Forum ASOCIATIA DOMINOU

PROIECTE


"PROIECT DE SOLIDARITATE
ZÂMBIM FRUMOS ÎMPREUNA!


ZAMBIM FRUMOS
Citeste mai multe aici... !

PROIECT DE SOLIDARITATE
ZÂMBIM FRUMOS ÎMPREUNA!


Perioada de implementare: 01.08.2020-31.07.2021

BENEFICIARI:  300 de elevi din unitățile școlare:

Școala Gimnazială Almăj

Școala Gimnazială Coțofenii din Dos

Școala Gimnazială Murgași

Școala Gimnazială ”Ion Țuculescu” Craiova

Școala Gimnazială Coșoveni


Obiective:
-300 de copii cu vârste cuprinse între 7-11 ani din comunitățile locale Almaj, Cotofeni, Cosoveni, Murgași și Craiova, să dezvolte competențe de înțelegere a informațiilor cu privire la cauzele apariției problemelor dentare și să conștientizeze formele de manifestare a lipsei de igienă orală, pe toată perioada proiectului (august 2020- iulie 2021).

- 300 de copii cu vârste cuprinse între 7-11 ani din comunitățile locale Almaj, Cotofeni, Cosoveni, Murgasi si Craiova, să dezvolte abilități de a folosi informațiile receptate pentru a adopta o alimentatie sănatoasă și a folosi tehnicile de prevenție a problemelor dentare, în perioada august 2020- iulie 2021.

- un număr de minimum 60% din 300 de copii cu varste cuprinse intre 7-11 ani din comunitatile locale Almaj, Cotofeni, Cosoveni, Murgasi si Craiova sa dezvolte deprinderi de a utiliza corect și periodic produsele de igienă orală.

Proiectul urmarește ca printr-o serie de activități educative formale și non-formale, copiii să își consolideze informații cu privire la igienă orală, importanța acesteia și nevoia unor tratamente specializate în caz de nevoie. De asemenea, vom aduce în discuție și factorii care influențează sănătatea orală, precum alimentația sănătoasă și periajul corect, determinându-i astfel pe copii să își dezvolte deprinderi sănătoase pentru o viață sănătoasă. Un impact și mai mare se dorește să vină din partea copiilor asupra comunităților și grupurilor din care fac parte. Astfel, în urma informațiilor aflate în cadrul programului nostru, cât și în urma activităților întreprinse, copiii să poată povesti părinților, bunicilor, prietenilor, colegilor cât de importantă este igiena orala pentru sănătatea și integritatea întregului organism uman.

Acest proiect urmarește îmbunatațirea situației României la nivel european, în ceea ce priveste educația despre igiena orală. Totodată, accentul se va pune pe învațarea axată pe dezvoltarea personală, socio-educațională și profesională viitoare a copiilor din grupul țintă. Astfel, cei vizați vor întelege că, dincolo de bunăstarea personală și chiar aspectul fizic, în ceea ce privește igiena orală, calitatea acesteia este un factor de influență pentru viitorii adulți, promovând în acest fel principii de incluziune socială.


Inapoi la proiecte