Sigla Asociatia DOMINOU
Forum ASOCIATIA DOMINOU

PROIECTE

INTERCULTURAL ROAD TO DIVERSITY



INTERCULTURAL ROAD TO DIVERSITY

PREZENTARE
intercult1 intercult2 intercult3 intercult4 intercult5 intercult6 intercult7 intercult8 intercult9 intercult10
intercult1 intercult2 intercult3 intercult4 intercult5 intercult6 intercult7 intercult8 intercult9 intercult10
PROJECT: INTERCULTURAL ROAD TO DIVERSITY
 
Avand in vedere rata inalta a somajului in tarile tinta si nevoile tinerilor de crestere personala si profesionala, am analizat comunitatile noastre locale si nevoile reale in domeniul educatiei si culturii, ale organizatiilor cu care lucram, pentru a vedea potentialul sinergic al unui proiect. Am observat de asemenea ca unele grupuri cu care lucram (tineri si copii din zonele rurale, romi) au mai putine sanse sa intalneasca persoane diferite cultural si sa invete sa respecte diversitatea. Acelasi lucru este valabil pentru copiii din institutiile privilegiate, care au mici sanse sa se intalneasca cu omologii lor mai dezavantajati in activitati comune si care in general invata ca singurul mod corect de a fi, este "cum sunt ei". Vrem sa profitam de diversitatea culturala pentru a aborda probleme mai adanci in legatura cu diversitatea locala, toleranta si constientizarea realitatilor altora. Institutiile culturale au nevoie de implicarea tinerilor si participare, iar scolile au nevoie de voluntari pentru a sustine utilitatea evenimentelor non-formale si culturale de zi cu zi.
Organizatii partenere din tarile: Romania, Turcia, Macedonia, Spania, Grecia
Scop: dezvoltarea celor 8 competente cheie europene pentru 4 voluntari EVS (Serviciul European de Voluntariat), crescandu-le astfel sansele de angajare, printr-un proiect ce promoveaza dialogul intercultural, educatia non-formala, incluziunea sociala, participarea pe piata muncii, cetatenia activa, alfabetizarea digitala si solidaritatea, pentru beneficiul a doua comunitati rurale si doua comunitati urbane.
Obiectivele proiectului:
O1: dezvoltarea celor 8 competente cheie europene, cresterea dezvoltarii personale si a angajabilitatii pentru 4 tineri voluntari europeni, timp de 12 luni de SEV in judetul Dolj, ROMANIA
O2: cresterea abilitatilor practice de predare/facilitare pentru 4 voluntari, integrand instrumente de educatie non-formala in viitoarele lor cariere in alfabetizare digitala, educatie in aer liber, munca de tineret, adaptarea si testarea noilor strategii pedagogice, folosind metode formale si non-formale, in judetul Dolj, pe o perioada de 12 luni.
O3: constientizarea interculturala, dezvoltarea creativitatii, competente digitale, facilitarea procesului de invatare si de promovare a valorilor europene pentru 4 voluntari si pentru toti beneficiarii: 100 de copii si tineri cu dizabilitati (Liceul teoretic Mihai Viteazul Bailesti, Dolj; Scoala Gimnaziala Ostroveni, satele Ostroveni si Listeava, Dolj; Gradinita "Little Diamonds", Gradinita "T. Vladimirescu" Craiova; Scoala Anton Pann, Craiova; ANCAAR (copii si tineri autisti), Biblioteca Judetean Theodor Aman).
Grupul tinta principal: 4 tineri din Turcia, Macedonia, Spania, Grecia, cu varstele intre 18 si 30 de ani, care nu sunt cuprinsi in forme de invatamant, nu sunt angajati si nu participa la cursuri de perfectionare sau specializare (Not in Education, Employment, or Training-NEET), interesati in educatia formala si non-formala in domeniul educational/intercultural.
Grupul tinta indirect: personal din fiecare organizatie partenera (traineri/lucratori /lideri de tineret), 2 scoli rurale, muzee, biblioteca din judetul Dolj.
Grupul tinta indirect pentru activitatile de diseminare: 500 tineri (Universitatea din Craiova, licee), comunitatea locala, minim 100 de ONG-uri, 350 de profesori.
Activitati de mobilitate: 4 voluntari vor face 12 luni de SEV din aprilie 2017 pana in aprilie 2018. Vor lucra cu tineri si copii din zone rurale si urbane din institutii partenere pentru a promova educatia intercultural, folosind metode de educatie non-formala. Voluntarii vor creste personal si profesional, dezvoltand cele 8 competente cheie europene.
Metode de lucru: atat in tarile lor de origine cat si in Romania, voluntarii vor beneficia de pregatire interculturala, lingvistica si adaptata sarcinilor (despre educatia interculturala, educatia non-formala, organizarea de evenimente culturale).
Metode lucru ale voluntarilor: activitati interculturale, activitati cu metodica non-formala de invatare, active, cum ar fi jocurile, living library, mese rotunde, teatru, activitati in aer liber, jocuri de rol, lucrul in grup si alte metode creative preferate de voluntari.
Impactul local, regional, national si international: cooperare intre partile interesate din aria educatiei formale si non-formale, din educatie si cultura, o crestere a dimensiunii europene in domeniul educatiei a institutiilor partnere, dobandirea de abilitati transversale, dezvoltarea competentelor cheie, dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor, promovarea oportunitatilor SEV pentru tineri din Turcia, Macedonia, Spania, Grecia.
Beneficii pe termen lung
Sustenabilitate - cooperarea viitoare intre parteneri si partile interesate, dezvoltarea resurselor umane, dezvoltarea institutionala a tuturor partenerilor implicati . Proiectul In Road 2 Diversity urmareste prioritatea programului E+ cu privire la implicarea tinerilor marginalizati, promovarea diversitatii, a dialogului intercultural si inter-religios, valorile comune de liberatate, toleranta si respectul drepturilor omului, ca si proiect promovand alfabetizarea media, gandirea critica si simtul de iniativa al tinerilor.
Obiectivul in ceea ce priveste tineretul: imbunatatirea nivelului competentelor cheie si abilitatilor tinerilor.
 
Erasmus + team Dominou Association



Inapoi la proiecte