Sigla Asociatia DOMINOU
Forum ASOCIATIA DOMINOU

PROIECTE

Vizitatori online - 1  
Record vizitatori online - 6
IP-ul tau este: 3.238.235.248
LOGO

CALIFICAS

Viziteaza si site-ul oficial proiectului:www.calificas.ro      
 Pe Facebook ne gasesti aici:Calificas 

Orientare si consiliere in cariera,

CURSURI GRATUITE

de calificare, recalificare, specializare si perfectionare pentru somerii din regiunile Sud Vest si Sud Muntenia!

Autoritatea Finantatoare: Proiect finantat din Fondul Social European in cadrul POSDRU 2007 - 2013
Justificarea proiectului:
CALIFICAS are drept obiectiv general imbunatatirea capacitatii de ocupare a 600 persoane in cautarea unui loc de munca - someri, prin dezvoltarea unui sistem integrat de orientare, consiliere si formare profesionala, implementat de catre Asociatia de Prietenie Româno - Franceza ROMFRA din Alexandria în parteneriat cu Asociatia "DOMINOU" Craiova si Asociatia pentru dezvoltare si integrare "HELIANTHUS" Alexandria.
CALIFICAS are drept obiectiv dezvoltarea abilitatilor de integrare pe piata muncii a 600 de someri, din care 180 someri de lunga durata,  din foste zone industrializate din regiunile Sud Vest si Sud Muntenia (Zimnicea. Rosiori de Vede, Calarasi, Giurgiu, Craiova, Calafat etc.)
Cum iti regasesti drumul in cariera? :
Piata locurilor de munca s-a transformat: au aparut domenii profesionale noi, se cer competente noi. Cand iti pierzi locul de munca, statutul tau pe piata muncii se schimba. Competitia devine acerba, iar concurentii, in special cei tineri, au avantajul de a detine competente noi, cerute pe piata muncii. Pentru a te reintegra pe aceasta piata, trebuie sa te adaptezi si sa faci fata schimbarii! Ce asteapta angajatorii de la tine? Printre altele, sa ai competentele pe care ei le cer! Sa fii competitiv si util! Pentru a reusi trebuie in primul rand, sa ai incredere, sa stii unde sa cauti un loc de munca si sa inveti cum sa iti faci un plan de cariera.
"Cum iti regasesti drumul in cariera?"
Raspunsul devine simplu: "Cu ajutorul echipei de profesionisti CALIFICAS!".
CALFICAS prin activitatile de informare, orientare si consiliere in cariera sprijina evaluarea si autoevaluarea personalitatii, a asteptarilor si a competentelor detinute, itii ofera servicii de informare si consiliere profesionala pentru a identifica parcursul de incadrare in munca, de dezvoltare profesionala si de formare a somerilor.
De ce CALIFICAS?
Pentru ca "La vremuri noi, competente noi!". Ca somer, prin CALIFICAS ai acces la programe de formare profesionala - cursuri de initiere/calificare/recalificare/perfectionare/specializare pentru calificari cerute pe piata regionala a muncii: (operator calculatoare, formator, manager proiect, lucrator in comert, manichiurist pedichiurist, confectioner asamblor articole din textile, cofetar, ospatar, frizer, stilist - protezist unghii, baby sitter, tehnician maseur, specialist in domeniul deseurilor).
In mai putin de 2 luni de la lansare, au fost realizate deja actiuni de orientare si consiliere pentru 227 someri, provenind din regiunile Sud Vest si Sud Muntenia.
CALIFICAS te ajuta sa te reinventezi profesional! Beneficiile participarii sunt:
Ca urmare a furnizarii pachetului integrat de servicii, CALIFICAS contribuie, pe termen lung, la dezvoltarea comunitatilor locale din regiunile Sud Vest si Sud Muntenia. Efectele pozitive pe termen lung asupra comunitatilor locale sunt cu atat mai importante cu cat vizeaza somerii provenind din fostele zone industrializate care sunt afectate de somaj ridicat, lipsa locurilor de munca (in conditiile unei oferte de forta de munca calificata pentru profesii pentru care nu mai exista cerere, ca urmare a dezindustrializarii).
CALIFICAS inseamna CALIFICARE profesionala, SANSA la ocupare, CALITATEA locurilor de munca pentru somerii din foste zone industrializate.
Inapoi la proiecte