Sigla Asociatia DOMINOU
Forum ASOCIATIA DOMINOU

PROIECTE

Tu poti fi urmatoarea victima!

Titlul proiectului: Tu poti fi urmatoarea victima!.
Autoritatea Finantatoare: Consiliul Local Craiova.
   Programul finantarilor nerambursabile din fondurile bugetului Consiliului Judetean Dolj alocate pentru activitati nonprofit de interes judetean.
Perioada: Septembrie-decembrie 2008.
Solicitant: Asociatia Dominou.
   Proiect selectat de comisia de evaluare pntru finantarea de la bugetul local, in conformitate cu prevederile Legii nr.350/2005.
   Nr. inregistrare: 105386/18.07.2008.
Valoarea totala a proiectului: 9.825,81 RON.
   Din valoarea totala a proiectului, contributia proprie a solicitantului este de 982,58 RON, iar finantarea solicitata de la bugetul local este de 8.843,23 RON.
Justificarea proiectului:
   Traficul de persoane este un fenomen care afecteaza majoritatea regiunilor de pe mapamond.
   Statele lumii au decis ca "nici o persoana nu va fi tinuta in sclavie si nu va fi exploatata", iar sclavia si traficul de fiinte umane va fi interzis in toate formele sale, adoptand Declaratia Universala a Drepturilor Omului la 10 decembrie 1948.
   In decembrie 2000 peste 100 de state au semnat, Conventia Natiunilor Unite impotriva crimei organizate transnationale, precum si alte doua protocoale aditionale, prin care se angajeaza sa colaboreze la nivel politic, administrativ si legislativ in lupta impotriva acestui flagel care este traficul de fiinte umane si migratia ilegala.
   O categorie defavorizata ce poate cadea usor in plasa traficantilor de fiinte umane sunt adolescentii si copiii ai caror parinti sunt plecati in cautarea unui loc de munca in spatiul european.
   Lasati in supravegherea bunicilor sau altor rude acestia renunta la invatamantul preuniversitar si tentati de "ocaziile perfecte" cu locuri de munca "perfecte" accepta oferte in orice domeniu nestiind ca la capatul drumului ii asteapta prostitutia, exploatarea, sclavia.
   Proiectul de fata acorda o atentie particulara traficului de minore si tinere a caror lipsa de informatie si educatie, din anumite considerente, devin prea usor prada traficantilor de fiinte umane.
Scopul proiectului:
   Campanii de informare si sensibilizare a elevilor din mediul urban si rural, persoane defavorizate, in vederea constientizarii riscurilor asociate traficului de persoane, si intarirea capacitatii de autoprotectie la amenintarile acestui fenomen.
   Prin intermediul acestor campanii s-a urmarit reducerea vulnerabilitatii grupurilor de risc, in primul rand copiii, ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate si lasati in grija bunicilor sau altor rude, sau institutionalizati, dar si alte persoane cu venit foarte mic care se lasa prada tentatiilor locurilor de munca "perfecte", care nu sunt decat capcane pentru sclavie.
Obiectivul general:
   Informarea grupurilor sociale dezavantajate despre traficul de fiinte umane, exploatarea sexuala, sclavia moderna, si recomandari menite sa-i fereasca pe tineri de traficanti, stabilirea unui profil sociopsihologic al victimelor si al traficantului de fiinte umane, propuneri pentru prevenire si control.
Grupurile tinta carora s-a adresat:
   Grupul tinta al acestui proiect a fost format din 75 de elevi din mediul urban si rural, persoane cu risc, care studiaza la : Grupul Scolar "Traian Vuia", Scoala cu clasele I-VIII Obedeanu, Grupul Scolar "Matei Basarab" din municipiul Craiova, ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate si lasati in grija bunicilor sau altor rude, persoane cu dezabilitati, copii proveniti din familii monoparentale, sau din familii cu venit mic.
Activitatile proiectului:
  • organizarea echipei de proiect.
  • pregatirea materialelor pentru mediatizarea proiectului si lansarea acestuia.
  • sesiuni de informare a grupurilor tinta.
  • organizarea de workshop-uri.
  • vizibilitatea proiectului si a rezultatelor acestuia.
Rezultatele proiectului:
  • 75 de tineri si 150 de rude apropiate ale acestora, au fost instruiti despre traficul de fiinte umane si mirajul locurilor de munca "perfecte".
  • 6 cadre didactice au beneficiat de publicatiile rezultate in proiect.
  • Realizarea a 100 brosuri, 100 pliante, 100 de mape personalizate, 100 tricouri personalizate, 100 pixuri personalizate, 3 bannere, 9 postere, 400 fluturasi, 30 afise informative.

GALERIE FOTO PROIECT

Seminar G.S Traian Vuia Seminar G.S Traian Vuia Seminar G.S Traian Vuia Seminar G.S Traian Vuia
Seminar G.S Traian Vuia 1 Seminar G.S Traian Vuia 2 Seminar G.S Traian Vuia 3 Seminar G.S Traian Vuia 4
Inapoi la proiecte