Sigla Asociatia DOMINOU
Forum ASOCIATIA DOMINOU

CURS DE CALIFICARE PROFESIONALA

OSPATAR (CHELNER), VANZATOR IN UNITATI DE

ALIMENTATIE

   Asociatia DOMINOU, inmatriculata in Registrul National al Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor cu nr. 16/56/23.01.2019, organizeaza cursuri de specializare pentru :
Ocupatia: OSPATAR (CHELNER), VANZATOR IN UNITATI DE ALIMENTATIE.
Cod N.C/COR: 5123.2.1.
Descrierea ocupatiei: Ospatarul (chelnerul), vanzator in unitati de alimentatie, asigura servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, intr-un local de alimentatie publica.
Serveste, la cererea consumatorilor, preparate culinare, bauturi si alte produse comestibile.
Obiectivul minimal pe care-l urmareste este satisfacerea momentana a consumatorului, iar obiectivul maximal este sa-l convinga pe acesta ca, de fiecare data cand va reveni, va avea aceleasi satisfactii.
Efectul astfel obtinut se va materializa in planul ridicat al incasarilor, in afluxul consumatorilor.
Serviciul propriu-zis consta in primirea clientilor si stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui clientului, daca este cunoscut, informarea lor sugestiva, verbal si prin lista).
In activitate, chelnerul foloseste diverse materiale auxiliare: servet, bloc-notes, creion, chibrit, carnet de plati, moneda divizionara, liste de preparate si bauturi, borderou de plati si bonuri de marcaj.
Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: tacamuri, vesela, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, masute pentru transportul preparatelor, masa de serviciu, mese pentru consumatori, scaune flori, servetele etc.
Obiective:

Dobandirea unor noi competente profesionale de catre persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, a salariatilor agentilor economici cat si a persoanelor interesate, in vederea exercitarii unei activitati profesionale sau schimbarea meseriei, prin frecventarea si absolvirea unui curs de calificare sau recalificare, perfectionare.

   
Competente dobandite:
  • Comunicare si numeratie.
  • Utilizarea calculatorului si prelucrarea informatiei.
  • Comunicare in limba straina.
  • Asigurarea calitatii.
  • Dezvoltare personala.
  • Igiena si securitatea muncii.
  • Lucrul in echipa.
  • Organizarea activitatii unitatilor de alimentatie si turism.
  • Promovarea produselor si serviciilor.
  • Psihologia consumatorului.
  • Evidenta operativa.
  • Servirea preparatelor.
  • Servirea bauturilor.
  • Alcatuirea meniurilor.
  • Comportament profesional.
Conditii de acces:
  • Invatamantul obligatoriu.
Documente necesare la inscriere:
  • Cerere de inscriere.
  • Copie act de identitate (C.I sau B.I).
  • Copie certificate nastere.
  • Copie ultimul act de studiu.
  • Copie certificat de casatorie/divort (pentru doamne).
  • Adeverinta medicala (medic familie) - apt curs Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie;
  • 200 lei taxa de inscriere .
Programul cursului este structurat in trei sectiuni:
  • sesiuni de formare "FACE to FACE" cu prezenta in sala de curs.
  • sesiune de studiu online - studiu individual si rezolvare de teme specifice, cu asistenta ON-LINE din partea lectorilor Asociatiei DOMINOU, in perioadele premergatoare, pe parcursul si ulterior cursului "FACE to FACE".
  • sesiune de elaborare a Proiectului de absolvire cu asistenta ON-LINE din partea specialistilor.
Durata cursului: 720 ore.
Pretul cursului: 1000 RON.
Modalitati de inscriere:
  • La punctul de lucru al asociatiei, Str. LIPSCANI, nr. 22 (Bazar Craiova), Craiova, Dolj
  • Email: asociatiadominou@yahoo.com
  • Sau completati FORMULARUL DE CONTACT ON-LINE.

  • In pretul cursului sunt incluse: prestatia lectorilor, suportul de curs, CD cu materiale pentru studiu, pauze de cafea, certificatul de absolvire.
    Locul de desfasurare:
    Partea teoretica se desfasoara la Str. LIPSCANI, nr. 22 (Bazar Craiova), Craiova, Dolj, iar partea practica in unitati de profil.
    Certificat

    Certificat calificare
    In urma absolvirii examinarii finale, dupa 20 de zile de la data examenului final vi se va elibera CERTIFICATUL DE CALIFICARE PROFESIONALA eliberat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Socialale si Persoanelor Varstnice si de Ministerul Educatiei Nationale, prin ANC - Autoritatea Nationala pentru Calificari, in care se vor inscrie datele personale, tipul cursului pe care l-ati absolvit si media de absolvire. Certificatul va fi insotit de suplimentul descriptiv al certificatului, in care sunt inscrise competentele dobandite, in conformitate cu standardul ocupational specific ocupatiei pentru care ati absolvit cursul.

    Certificatul de calificare de acest tip este singurul certificat recunoscut la nivel national si international, in conformitate cu legislatia in vigoare!
    Inapoi la cursuri