COFETAR-PATISER
Asociatia DOMINOU, inmatriculata in Registrul National al Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor cu nr. 16/658/28.06.2013, organizeaza cursuri de specializare pentru :Ocupatia: COFETAR-PATISER.
Cod N.C/COR: 7412.2.1.
Descrierea ocupatiei:
Cofetarul se ocupa in principal cu prepararea produselor de cofetarie, realizarea decoratiunilor pentru produsele de cofetarie, ambalarea si pregatirea pentru comercializare a produselor, exploatarea echipamentelor pentru copt si racit, precum si cu asigurarea aprovizionarii cu materii prime si produse alimentare, manipularea, conservarea si depozitarea
materialelor si produselor alimentare.
Patiserul se ocupa in principal cu prepararea semipreparatelor de patiserie, prepararea produselor de patiserie, realizarea decoratiunilor pentru produsele de patiserie,
ambalarea si pregatirea pentru comercializare a produselor, exploatarea echipamentelor pentru copt si racit, exploatarea echipamentelor pentru pregatirea semifabricatelor
de patiserie, precum si cu asigurarea aprovizionarii cu materii prime si produse alimentare, manipularea, conservarea si depozitarea materialelor si produselor alimentare.
Obiective:
Dobandirea unor noi competente profesionale de catre persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, a salariatilor agentilor economici cat si a persoanelor interesate, in vederea exercitarii unei activitati profesionale sau schimbarea meseriei, prin frecventarea si absolvirea unui curs de calificare sau recalificare, perfectionare.
Competente dobandite:
- Comunicarea interactiva la locul de munca.
- Efectuarea muncii in echipa.
- Aplicarea normelor de protectie a mediului.
- Aplicarea normelor igienico-sanitare.
- Aplicarea normelor NPM si PSI.
- Asigurarea aprovizionarii cu materii prime si produse alimentare.
- Organizarea si intretinerea locului de munca.
- Planificarea activitatii proprii.
- Ambalarea si pregatirea pentru comercializare a produselor.
- Asigurarea calitatii produselor.
- Exploatarea echipamentelor pentru copt si racit.
- Exploatarea echipamentelor pentru pregatirea semifabricatelor de patiserie.
- Manipularea, conservarea si depozitarea materialelor si produselor alimentare.
- Prepararea produselor de patiserie/cofetarie.
- Prepararea semipreparatelor de patiserie.
- Realizarea decoratiunilor pentru produsele de cofetarie/patiserie.
- Legislatia muncii.
Conditii de acces:
- Scoala generala.
Documente necesare la inscriere:
- Cerere de inscriere.
- Copie act de identitate (C.I sau B.I).
- copie certificate nastere.
- Copie ultimul act de studiu.
- Copie certificat de casatorie/divort (pentru doamne).
- Adeverinta medicala (medic familie) - apt curs Cofetar patiser;
- 200 lei taxa de inscriere (din pretul cursului).
Programul cursului este structurat in trei sectiuni:
- sesiuni de formare "FACE to FACE" cu prezenta in sala de curs.
- sesiune de studiu online - studiu individual si rezolvare de teme specifice, cu asistenta ON-LINE din partea lectorilor Asociatiei DOMINOU, in perioadele premergatoare, pe parcursul si ulterior cursului "FACE to FACE".
- sesiune de elaborare a Proiectului de absolvire cu asistenta ON-LINE din partea specialistilor.
Durata cursului: 720 ore.
Pretul cursului: 650 RON.
Modalitati de inscriere:
In pretul cursului sunt incluse: prestatia lectorilor, suportul de curs, CD cu materiale pentru studiu, pauze de cafea, certificatul de absolvire.